Print this entry

DIENSTEN EN ACTIVITEITEN

Agenda | als u hier klikt krijgt u de volledige agenda van de gemeente Eindhoven met de tijden van de diensten. U treft hier ook een aankondiging aan van de activiteiten voor de huidige periode, samen met een korte beschrijving.

Natuurwetenschap versus religie – twee lezingen

  • Zondag 4 augustus, 10,45 uur: Ernst Terpstra
  • Zondag 15 september 10.45 uur: Bart Hessen

Voor uitgebreide informatie, klik hier

 

Michaëlbijeenkomst | vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september. De jaarlijkse Michaëlbijeenkomst heeft deze keer als thema: de sterrenwereld en de mens. Peter Evers komt daartoe naar Veldhoven om ons mee te nemen in zijn enthousiasme en kennis over de sterrenwerelden.
Op vrijdagavond 27 september is het thema: ‘zon-maan-aarde in relatie tot de mens’. Op zaterdag 28 september gaan we na de Mensenwijdingsdienst verder. Deze dag leren we de bewegingen van de planeten beter kennen. Zondag 29 september wordt de bijeenkomst na de dienst afgesloten met een beschouwing door Marie-Hélène van Tol. Meer informatie, o.a. over hoe en bij wie aanmelden, vind u hier.

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN

Tuintjes | Michaëlkerkvier keer per jaar zijn er ‘tuintjes’ voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Voor meer informatie kunt u hier klikken. Het eerstvolgende tuintje is het Michaëltuintje op zondag 6 oktober, 11.15 uur (let op, gewijzigde tijd, nu na de mensenwijdingsdienst in plaats van ’s middags.)

Aurora studie- en gespreksgroep voor jonge(re) mensen | Michaëlkerk, donderdag 6 juni en 5 september om 20.15 uur. Aurora vervolgt het nieuwe studie- en gespreksjaar voor mensen in de leeftijdsfase met opgroeiende kinderen. We gaan door met het boek ‘De christelijke inwijding en de mysteriën van de oudheid’. Meer informatie bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Moedergroep Eindhoven, voor ouders met nog jonge kinderen | Woensdagen 26 juni en 11 september om 20.00 uur. Meer informatie en aanmelding bij Elsa Leverington, e.m.leverington@live.nl, 06-15 43 8135, of bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Studiegroep met ouders van de Vrije School Brabant  | Nuenenseweg 6, Eindhoven, donderdagen 13 juni en 12 september om 20.00 uur.  Vanuit de Vrije School Brabant is in september 2017 een maandelijkse studiegroep gestart met ouders van de school. De groep koos voor het samen lezen en bespreken van de voordrachtencyclus van R. Steiner ‘De kringloop van het jaar’. Meer informatie bij Eva Buis, maison-crouton@hotmail.com, 06-1713 1333, of bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Gemeentebericht | indien u het gehele Gemeentebericht wilt ontvangen kunt u dit aanvragen bij het secretariaat. Gelieve een keuze aan te geven tussen post en email.

(De “Agenda” die u helemaal rechts in de menubalk hierboven ziet bevat alleen de activiteiten die ook interessant zijn op landelijk niveau.)