Gemeente-agenda

by admin | 14 juni 2012 11:32

DIENSTEN EN ACTIVITEITEN

Agenda | als u hier[1] klikt krijgt u de volledige agenda van de gemeente Eindhoven met de tijden van de diensten. U treft hier ook een aankondiging aan van de activiteiten voor de huidige periode, samen met een korte beschrijving.

Jubileum: Michaelkerk 50 jaar  | zondag 22 december, 10.45 uur
Zondag 22 december vieren we dat onze gemeente 50 jaar geleden naar het huidige gebouw, de Michaëlkerk, is gegaan en daar haar ontwikkeling verder kon doormaken. In verband met de Kersttijd vlak daarna is het programma bescheiden, maar wel feestelijk!
10.45 uur: Mensenwijdingsdienst
Vanaf 12.20 uur:
–  sprekers: John van Dam, Ignaz Stegeman, Myriam Driesens, Marcel Delhez (burgemeester Veldhoven)
–  een blik op de gemeentegeschiedenis, en presentatie van de kroniek.
–  muziek
–  lunch (vanaf ongeveer 13.30 uur)

Kroniek: Michaelkerk 50 jaar | vanaf nu te bestellen
Meer informatie vindt u hier.[2]

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN

Tuintjes | Michaëlkerkvier keer per jaar zijn er ‘tuintjes’ voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Voor meer informatie kunt u hier[3] klikken. Het eerstvolgende tuintje is het Adventstuintje dat in een nieuwe vorm gevierd wordt op zondag 1 december, 15.30 uur. Gezinnen en ook anderen zijn welkom. We gaan kaarsen maken en versieren, misschien wat samen zingen. Om 16.30 uur begint in de kapel de Adventsviering met een verhaal, muziek en zang.

Aurora studie- en gespreksgroep voor jonge(re) mensen | Michaëlkerk, donderdagen 12 december, 9 januari, 13 februari, 12 maart, 16 april, 7 mei om 20.00 uur. We verdiepen ons in het evangelie volgens Johannes. Meer informatie bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Oudergroep Eindhoven, voor ouders met nog jonge kinderen | Woensdagen 4 december, 8 januari, 5 februari, 11 maart, 22 april, 13 mei om 19.30 uur. We beginnen meestal met een gesprek, met vragen over onze kinderen. Daarna lezen we uit ‘De wetenschap van de geheimen der ziel’ van Rudolf Steiner. Meer informatie en aanmelding bij Elsa Leverington, e.m.leverington@live.nl, 06-15 43 8135, of bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Studiegroep met ouders van de Vrije School Brabant  | Nuenenseweg 6, Eindhoven, donderdagen 23 januari, 20 februari, 19 maart, 23 april, 14 mei om 20.00 uur.  Vanuit de Vrije School Brabant is in september 2017 een maandelijkse studiegroep gestart met ouders van de school. De groep koos voor het samen lezen en bespreken van de voordrachtencyclus van R. Steiner ‘De kringloop van het jaar’. Meer informatie bij Eva Buis, maison-crouton@hotmail.com, 06-1713 1333, of bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Gemeentebericht | indien u het gehele Gemeentebericht wilt ontvangen kunt u dit aanvragen bij het secretariaat[4]. Gelieve een keuze aan te geven tussen post en email.

(De “Agenda” die u helemaal rechts in de menubalk hierboven ziet bevat alleen de activiteiten die ook interessant zijn op landelijk niveau.)

Endnotes:
  1. hier: https://eindhoven.christengemeenschap.nl/files/AGENDA_2019_12_Website.pdf
  2. hier.: https://eindhoven.christengemeenschap.nl/nieuws/kroniek/
  3. hier: https://eindhoven.christengemeenschap.nl/files/FolderTuintjesdef_klein.pdf
  4. secretariaat: mailto:inge.oudenaarde@chello.nl

Source URL: https://eindhoven.christengemeenschap.nl/gemeenteberichten/