DIENSTEN EN ACTIVITEITEN

Agenda | als u hier op gemeente-agenda klikt krijgt u de volledige agenda van de gemeente Eindhoven met de tijden van de diensten. U treft hier ook een aankondiging aan van de activiteiten voor de huidige periode, samen met een korte beschrijving.

Mensenwijdingsdiensten op eerste Kerstdag | Michaëlkerk, dinsdag 25 december, 0.00, 8.00 en 10.45 uur  Op eerste Kerstdag wordt de mensenwijdingsdienst driemaal gehouden: te middernacht, bij dageraad en in de ochtend. Elk van deze diensten heeft een eigen epistel en evangeliegedeelte. Je kunt ze samen als één geheel ervaren. Tijdens deze drie diensten wordt de boog gespannen over alle vier de evangeliën: in de nachtdienst klinkt het allereerste deel uit het Mattheüs evangelie, bij dageraad een gedeelte uit het Lukas evangelie en in de ochtend de laatste woorden uit het Johannes evangelie.

Mensenwijdingsdiensten in de Kersttijd en op Driekoningen | Michaëlkerk, dinsdag 25 december t/m zondag 6 januari, 9.30 of 10.45 uur  In de tijd van de heilige nachten tussen Kerstmis en Driekoningen is bijna dagelijks een mensenwijdingsdienst om 9.30 of 10.45 uur. Alleen niet op 29 december en 3 januari. Zie ook de gemeente-agenda hierboven. Op zondag 6 januari, Driekoningendag, begint dan de feesttijd van Epifanie.

Concert in de Michaëlkerk | Concert door Ewout Mahler, zondag 17 februari 2019 na de mensenwijdingsdienst, ca 12.00 uur.  Meer info over het programma volgt. 

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN

Tuintjes | Michaëlkerkvier keer per jaar zijn er ‘tuintjes’ voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Voor meer informatie kunt u hier klikken. Het eerstvolgende tuintje is het adventstuintje op zondag 2 december, 16.30 uur.

Aurora studie- en gespreksgroep voor jonge(re) mensen | Michaëlkerk, donderdag 13 december, zaterdag 19 januari, donderdag 14 februari, zaterdag 16 maart om 20.15 uur. Aurora vervolgt het nieuwe studie- en gespreksjaar voor mensen in de leeftijdsfase met opgroeiende kinderen. We gaan door met het boek ‘De christelijke inwijding en de mysteriën van de oudheid’. Meer informatie bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Moedergroep Eindhoven, voor ouders met nog jonge kinderen | Woensdagen 12 december, 16 januari, 20 februari om 20.00 uur. Meer informatie en aanmelding bij Elsa Leverington, e.m.leverington@live.nl, 06-15 43 8135, of bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Studiegroep met ouders van de Vrije School Brabant  | Nuenenseweg 6, Eindhoven. Op de Vrije School Brabant is in september 2017 een maandelijkse studiegroep gestart met ouders van de school. Na overleg is de groep echter ook open voor andere jonge mensen. De groep koos voor het samen lezen en bespreken van de voordrachtencyclus van R. Steiner ‘De kringloop van het jaar’. Meer informatie bij Eva Buis, maison-crouton@hotmail.com, 06-1713 1333, of bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Gemeentebericht | indien u het gehele Gemeentebericht wilt ontvangen kunt u dit aanvragen bij het secretariaat. Gelieve een keuze aan te geven tussen post en email.

(De “Agenda” die u helemaal rechts in de menubalk hierboven ziet bevat alleen de activiteiten die ook interessant zijn op landelijk niveau.)