DIENSTEN EN ACTIVITEITEN

Agenda | als u hier op gemeente-agenda klikt krijgt u de volledige agenda van de gemeente Eindhoven met de tijden van de diensten. U treft hier ook een aankondiging aan van de activiteiten voor de huidige periode, samen met een korte beschrijving.

Kerkproeverij | Michaëlkerk, zondag 16 september  Op zondag 16 september worden landelijk mensen uit eigen vrienden en kennissenkring uitgenodigd om eens mee te gaan naar de dienst in je eigen kerkgemeenschap. Misschien een idee? Deze dag is tevens de zesennegentigste verjaardag van de stichting van de Christengemeenschap.

Michaëlbijeenkomst | Michaëlkerk, vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 september. De jaarlijkse Michaëlbijeenkomst heeft deze keer als onderwerp: Michaël de strijdende en Michaël de wenkende. (Uit het getijdegebed van de Michaëltijd) Op vrijdag 28 september begint de bijeenkomst met een lezing over het onderwerp, door Marie-Hélène van Tol. Meer informatie vindt u hier.

Dood, een andere vorm van leven? Lezing door Marie-Hélène van Tol, Novaliscollege,  donderdag 1 november, 20.00 uur  Dood, een andere vorm van leven? We ervaren de dood midden in ons leven. Omgaan met levensbedreigende ziekten is een thema van elke dag. Bovendien worden ons denken en ervaren doortrokken door doodskrachten. Die realiteit staat tegenover een andere. Verjongende levenskrachten zijn bereikbaar, maar hoe worden die werkzaam? Deze lezing wordt georganiseerd door AORTA, de gezondheidskring van therapeuticum Mercuur. Bijdrage is € 7,50, inclusief koffie en thee.

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN

Tuintjes | Michaëlkerkvier keer per jaar zijn er ‘tuintjes’ voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Voor meer informatie kunt u hier klikken. Het eerstvolgende tuintje is het Michaeltuintje op zondag 30 september om 16.30 uur. Het adventstuintje wordt gehouden op zondag 2 december, 16.30 uur.

Aurora studie- en gespreksgroep voor jonge(re) mensen | Michaëlkerk, donderdagen 18 oktober, 15 november, 13 december om 20.15 uur. Aurora vervolgt het nieuwe studie- en gespreksjaar voor mensen in de leeftijdsfase met opgroeiende kinderen. We gaan door met het boek ‘De christelijke inwijding en de mysteriën van de oudheid’. Meer informatie bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Vader-moedergroep Tilburg | in oktober 2015 is een werk- en gespreksgroep gestart voor ouders met nog jonge kinderen. Eerstvolgende data: woensdagen 3 en 31 oktober en 28 november om 20.00 uur. Meer informatie bij Maja van den Dobbelsteen, majavddobbelsteen@gmail.com, of bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Moedergroep Eindhoven, voor ouders met nog jonge kinderen | Woensdagen 24 oktober, 14 november, 12 december om 20.00 uur. Meer informatie en aanmelding bij Elsa Leverington, e.m.leverington@live.nl, 06-15 43 8135, of bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Studiegroep op de Vrije School Brabant  | Nuenenseweg 6, Eindhoven, donderdag 21 juni 20.00 uur. Op de Vrije School Brabant is in september 2017 een maandelijkse studiegroep gestart met ouders van de school. Na overleg is de groep echter ook open voor andere jonge mensen. De groep koos voor het samen lezen en bespreken van de voordrachtencyclus van R. Steiner ‘De kringloop van het jaar’. Meer informatie bij Eva Buis, maison-crouton@hotmail.com, 06-1713 1333, of bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl.

Gemeentebericht | indien u het gehele Gemeentebericht wilt ontvangen kunt u dit aanvragen bij het secretariaat. Gelieve een keuze aan te geven tussen post en email.

(De “Agenda” die u helemaal rechts in de menubalk hierboven ziet bevat alleen de activiteiten die ook interessant zijn op landelijk niveau.)